Bezoek aan de bank

Nadat we enkele lessen gewerkt hebben rond alles wat met de bank te maken heeft, brachten we afgelopen dinsdag een bezoekje aan de KBC-bank te Houthulst.
Toen we met de fiets aankwamen, stond de bankdirecteur ons al op te wachten. In kleine groepjes konden we via een speciale deur binnengaan in de bank.
We kregen eerst een korte geschiedenis over hoe de bank ontstaan is. Daarna mochten we een kijkje nemen in de kluizenzaal. Jammergenoeg konden we geen enkele code kraken. De bankdirecteur haalde een plastic zak uit met wel voor 142.000 euro in! Jens kreeg meteen al het idee om te ontsnappen... de bankdirecteur was heel allert en de grote zak ging terug achter slot en grendel. We bekeken ook eens de achterkant van de geldautomaat en konden alles wat de klanten deden volgen op videobeelden. Vervolgens mochten we zelf plaats nemen op de bureau's waar de klanten ontvangen worden. Daarna mochten we ook nog eens mee naar de bureau van de bankdirecteur waar de laatste vragen werden beantwoord en waar we met een machine het aantal biljetten telden.
Ten slotte verzamelden we in 'de keuken' van de bank, waar we allemaal een frisdrankje en een zak vol attenties kregen. Terug in school vulden we een quiz in over de bank. Kortom, een leerrijke en leuke namiddag...enkele leerlingen zagen zelfs een toekomst in het bankwereldje!













Reacties